10 articole esențiale din garderoba unui bărbat

Share on Facebook35Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Probabil ați observat în articolele și descrierile pozelor noastre utilizarea frecventă a noțiunilor precum sprezzatura sau bespoke, noțiuni care pot crea confuzii printre începătorii din domeniul vestimentar, lucru pe care noi nu ni-l dorim. Fundamentul stilului masculin stă în elemente de bază, esențiale în construirea corectă a garderobei.

Evoluția stilului si a gentlemanului contemporan ne-au condus într-o direcție în care modernul înseamnă simplu si practic, însă în care detaliile fac diferența. Sunt total de acord cu cravata cu imprimeu paisley, cu batista de buzunar, cu șosetele colorate în cromatica ținutei sau cu o pereche de butoni potrivită, dar sunt oare acestea elementele esențiale din garderoba oricărui bărbat?

Am aflat într-un articol anterior cât de importantă este atenția la detalii, dar până la “accesorizarea” garderobei, avem nevoie de următoarele 10 elemente esențiale:

  1. Cămașa albă Oxford

Foarte ușor de asortat cu o pereche de pantaloni eleganți și un sacou, cămașa albă este o alegere la fel de bună în construirea unei ținute smart-casual, alături de o pereche de jeans clasici. Pentru a fi cât mai versatilă, încearcă să găsești o cămașă care sa fie suficient de lungă cât sa nu iasă din pantaloni, indiferent de mișcările pe care le vei face.

camasa alba the essence of style articole de baza garderoba costruire stil

sursa: hiphunters.com

  1. Perechea de jeans slim închisă la culoare

Blugii slim, închiși la culoare, pot fi combinați foarte ușor atât la o ținută casual, cu un tricou și o pereche de teniși, cât și la o ținută smart-casual, la care putem asorta cu ușurință un sacou și o pereche de pantofi.

jeans slim dark blugi the essence of style articole de baza din garderoba stil masculin

sursa: pinterest.com

  1. Sacoul navy

În situația unui buget restrâns care nu permite investirea într-un costum bleumarin pe comandă, sacoul navy este alternativa cea mai versatilă. Foarte ușor de asortat, sacoul navy te va scăpa din încurcătură fie că mergi la birou, la o întâlnire de afaceri, la un eveniment semi-formal sau la o ieșire în oraș cu prietenii. Alătură-i cămașa albă și perechea de jeans de care am vorbit mai sus și vei cuceri lumea!

sacoul bleumarin navy the essence of style articole de baza din garderoba stil masculin

sursa: pinterest.com

  1. Cravata închisă la culoare

O cravată simplă, închisă la culoare nu ar trebui să lipsească din garderoba niciunui bărbat. Aceasta se asortează foarte ușor cu aproape orice cămașă, costum sau pantofi. Ca și culori, mergi pe gri, negru sau albastru navy. Uită de cravatele skinny total inestetice și optează pentru o lățime medie a cravatei, de 7-8 cm.

cravata simpla uni the essence of style articole esentiale din garderoba stil masculin

sursa: pittiimmage.com

  1. Perechea de pantofi sport

În funcție de buget și preferințe, gama de pantofi sport este foarte variată, putând alege de la New Balance și Nike Airmax, modele în vogă în momentul de față, până la perechea old school de Adidas Stan Smith, în continuare foarte cool. Poți opta de asemenea pentru branduri cu traditie precum Vans, Chuck Taylor, Bellfield, Asics ș.a.m.d.


nb                                                                             adidas stan smith              NIKE-AIR-MAX-LUNAR-90-JACQUARD-NEW-COLOURS

  1. Tricoul V-neck

Tricoul cu guler în V poate fi purtat atât la o ținută casual, cu o pereche de jeans și teniși, cât și cu un sacou, într-o ținută smart-casual. În același timp, poate fi folosit sub o cămașă pentru a absoarbe transpirația în exces. Cele mai versatile culori pentru un astfel de tricou sunt alb, gri și negru, dar puteți opta cu încredere pentru orice altă culoare.

Tricoul V-neck

sursa: asos.com

  1. Puloverul V-neck

Fie că va fi purtat într-un context smart-casual, cu o cămașă și o cravată în contrast, fie că va fi alăturat unei perechi de jeans, puloverul cu guler în V te va scoate din multe încurcături specifice sezonului rece. Optează pentru culori discrete precum negru,  gri, maro sau bleumarin.

pulover v neck in v the essence of style articole esentiale din garderoba

sursa: pinterest.com

  1. Pantofii negri Oxford

După cum am aflat și în articolul de aici, pantofii sunt piesa de rezistență ale garderobei, piesă care merită probabil cea mai mare atenție. Pantoful negru de tip Oxford este must-have-ul orcărui bărbat, indiferent de stilul pe care îl abordează. Prin simplitatea lor oferă o versatilitate desăvârșită, putând fi purtați atât cu jeans și cămașă, cât și cu un costum elegant, asigurând succesul indiferent de tipul de eveniment la care participi.

pantofi oxford the essence of style articcole esentiale din garderoba

sursa: macsamillion.co.uk

  1. Pantalonii Chinos                           

Aflându-se la granița dintre casual și formal, pantalonii de tip chino sunt un element esențial din garderobă, fiind înlocuitorul jeanșilor în ținutele smart-casual. De cele mai multe ori din bumbac, pantalonii chino oferă flexibilitate, dar și versatilitate, putând fi alăturați unui pantof cu aceeași ușurință cu care pot fi asortați unei perechi de teniși. 

pantaloni chino the essence of style articole esentiale din garderoba gentleman

sursa: gq.com

10. Costumul gri

Probabil cea mai versatilă alegere,  costumul gri este recomandarea numărul 1 a tuturor consultanților de imagine,  fiind must-have-ul din garderoba oricărui gentleman. Versatilitatea este cuvântul care îl descrie cel mai bine, oferind libertatea de a purta piesele individual, în ținute ce vor livra calitate la evenimente de orice tip.

costumul gri the essence of style articole esentiale din garderoba unui gentlaman

sursa: pinterest.com

Acestea sunt primele 10 articole de bază care vă vor forma baza garderobei, urmând ca, mai apoi, să o extindeți prin adăugarea elementelor colorate precum accesoriile, a unor cămăși bleu sau roz, sau de ce nu, un nou sacou, dar de data aceasta negru.

Sunteți de acord cu acest top 10? Dacă credeți că am ratat vreun articol sau considerați că un altul și-ar face loc pe listă, așteptăm părerile voastre la secțiunea de comentarii.

                                                                                                         

Use your Facebook account to comment:

One Response to 10 articole esențiale din garderoba unui bărbat

  1. Pingback: 10 Obiceiuri ale Oamenilor cu Stil

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.