10 Obiceiuri ale Oamenilor cu Stil

Share on Facebook130Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn4

Ați observat vreodată că există bărbați care arată mai bine în jeans, tricou și jachetă decât alții îmbrăcați în costum? Întregul lor look exprimă confort și nonșalanță. Întrebarea este una implicită: Oare cum reușesc?

A avea stil este o aptitudine mult mai complexă decât poate părea. În timp ce o mică parte dintre oameni se nasc cu ea, noi, cealaltă parte, trebuie să ne-o descoperim, iar mai apoi să ne-o cultivăm. Ar fi ideal dacă am da un search pe google sau într-o revistă de specialitate și am copia ce vedem acolo, cu certitudinea că acela este stilul care ne reprezintă. Greșit. În realitate, nu există o rețetă concretă pentru a fi stilat. Stilul nu se naște odată cu brandul purtat și nici cu simplul fapt că îmbrăcăm un costum.

the essence of style obiceiuri oameni cu stil barbati stil masculin garderoba sfaturi de stil nick wooster cum sa te imbraci bine haine accesorii costum camasi pantofi pe comanda david gandy

Există însă câteva obiceiuri comune ale celor care fac din arta de a se îmbrăca bine ceva natural. Adaptează aceste obiceiuri vieții tale zilnice și propriei personalități și vei observa îmbunătățirile în foarte scurt timp.

    1. Nu au o garderobă plină cu haine confortabile, lejere

Vrei să te îmbraci impecabil în fiecare zi? Este foarte simplu: nu-ți da altă alternativă. Odată ce îți umpli garderoba cu tricouri cu imprimeuri, hanorace, pantaloni de trening și teniși, cu siguranță asta vei și purta. Limitează-te la un set sau două de astfel de articole și nu-ți va rămâne decât să ieși din casă arătând fantastic. Încearcă să nu faci un obicei din a arăta neglijent, chiar și dacă ești acasă. Donează hainele care se încadrează aici și investește în articole clasice.

    2. Investesc în articole vestimentare care se îmbunătățesc odată cu trecerea timpului

Nu e nevoie de un ochi avizat pentru a identifica un articol vestimentar de calitate. Pe lângă faptul că sunt durabile în timp, te vor învălui într-o aură care emană stil. Iar calitatea este dată întotdeauna de materialele folosite. Fie că vorbim despre lână, piele, bumbac sau denim, fiecare dintre acestea prind, odată cu purtarea lor în timp, o patină superbă, plină de farmec. Oamenii cu stil evită pe cât posibil materialele sintetice. Și pe bună dreptate.

    3. Se îmbracă în funcție de vreme

Dacă afară toarnă cu găleata, cu siguranță nu vei impresiona pe nimeni cu pantofii tăi abia scoși din cutie. Oamenii stilați sunt total de acord cu accesoriile practice, motiv pentru care ghetele colorate și gecile de ploaie sunt foarte căutate în momentul de față. Nu te sfii să folosești umbrela dacă vremea o cere. Ar fi bine să ai în garderobă măcar o pereche de cizme impermeabile și o jachetă parka pentru zilele mai puțin însorite.

    4. Se îmbracă bine întotdeauna

Cei stilați au deja un obicei din a se îmbrăca bine în orice situație, indiferent de zi, indiferent că e weekend. Momentele în care se fofilează înainte de a ieși în oraș pentru că nu se hotărăsc ce să îmbrace sunt aproape inexistente. Dacă vei arăta mereu prezentabil nu vei rata șansa de a ieși spontan la o bere cu prietenii, nu-ți va fi teamă să discuți cu un potențial partener de afaceri sau cu tipa frumoasă pe care o vezi în supermarket. Așa cum îți speli dantura, așa cum îți bei cafeaua sau cum citești seara din cartea preferată, fă un obicei și din a te îmbrăca bine.

    5. Nu sunt niciodată pas la pas cu moda

Însă asta nu înseamnă că ignoră complet ce se întâmplă în jurul lor. Reușesc să găsească terenul neutru dintre clasic și modern. Sunt la curent cu moda, dar atât cât să nu devină fashion victims. Adoptă stilul clasic fără a părea că se chinuie. După cum deja știți, moda se schimbă atât de rapid încât e imposibil să îi ții pasul. Iar dacă o faci, îți va toca banii într-un ritm alert. Rămâi la designul clasic în alegerea costumelor și a pantofilor, dar joacă-te cu accesorii la modă.

    6. Poartă hainele pentru sport, doar la sport

Este foarte simplu. Hainele pentru sală sunt concepute pentru a fi purtate la sală, pantofii pentru alergat sunt purtați atunci când mergi la alergat. Nu-ți irosi banii și spațiul pe mai multe haine sport decât ai nevoie. Minimul necesar unei săptămâni de antrenamente va fi suficient.

    7. Au propriul stil, nu unul împrumutat 

Oamenii cu stil se inspiră, însă nu copiază mot-a-mot. A-ți dezvolta stilul propriu este cea mai dificilă latură a artei de a fi bine îmbrăcat. Necesită timp, răbdare și perseverență. Investește în articole de bază și experimentează diferite combinații până te simți cel mai plăcut în pielea ta. Nu te grăbi. Bărbații cu adevărat iconici în stilul masculin au reușit după ani buni de încercări. Ai încredere în propria persoană și totul va veni natural.

    8. Nu fac o pasiune din purtarea brandurilor scumpe

Într-adevăr, etichetele reflectă uneori calitatea produselor sau felul în care sunt croite, însă asta nu înseamnă că garantează eleganța sau rafinamentul. La prima vedere nimeni nu ar trebui să își dea seama ce brand sau designer porți, motiv pentru care oamenii cu stil nu investesc în piese care sunt branduite ostentativ. O garderobă completă și plină de stil este una definită prin diversitate, care include accesorii de calitate, piese vintage nemuritoare și articole basic.

    9. Nu-și știu niciodată măsurile

Pentru că există atât de multe diferențe între croieli și măsuri pentru diferiții producători de haine, este foarte greu să stabilești ce măsură porți cu exactitate. Mi se întâmplă frecvent să port 38/39 la cămășile de la un  brand și 40/41 de la un altul. Probează de fiecare dată orice articol înainte de a-l cumpăra. Încearcă mai multe branduri pentru momentele în care vrei să comanzi online.

    10. Se simt confortabil în hainele pe care le poartă

Oamenii cu stil au mare grijă ca hainele pe care le poartă să fie croite corect și să se simtă bine din punct de vedere fizic. Însă cel mai important aspect este acela că se simt confortabil cu ei înșiși. Au încredere în sine și emană treaba asta. Indiferent de cât de scumpă sau la modă este o haină, dacă purtătorul nu se simte confortabil cu modelul sau culoarea acesteia, întreaga ținută va fi sortită eșecului. Nesiguranța de sine va distruge cel mai important aspect al ideii de stil personal: încrederea în sine.

 

Investește în haine potrivite stilului de viață și personalității tale. Alege piese vestimentare pe care le porți cu entuziasm, în care simți că poți cuceri lumea și fii sigur că o vei face. Pentru că încrederea ta în tine va atinge cote inimaginabile.

Succes!

vladimir stefan popa the essence of style personal style consultant consultant vestimentar stil masculin sfaturi de stil garderoba consultanta vestimentara personal style advisor personal clothier fashion advisor consultant

 

Use your Facebook account to comment:

2 Responses to 10 Obiceiuri ale Oamenilor cu Stil

  1. Cristina says:

    Un articol ce merita recitit si intiparit in minte. Foarte frumos!

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.