10 reguli de bază pentru desăvârşirea stilului personal

Share on Facebook22Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn1

Spre deosebire de modă, unde singura regulă este aceea că nu există reguli, stilul masculin se ghidează după o serie de legi, unele dintre ele nescrise, care funcţionează în sensul obţinerii unei discipline vestimentare şi a unei imagini cât mai curate şi închegate. 

Am reinterpretat lista de reguli din articolul de aici, ducându-le cu un pas înainte, în ideea obţinerii unui stil personal de excepţie, caracterizat prin individualitate şi precizie. Am învăţat deja că hainele sunt cartea ta de vizită şi am aflat aici despre cât de importante sunt detaliile fiecărei ţinute. Însă pentru ca detaliile respective să-şi atingă adevărata menire, este necesară cunoaşterea, stăpânirea şi aplicarea următoarelor 10 reguli esenţiale:

1. Toate sacourile la un singur rând de nasturi se vor purta cu ultimul nasture descheiat, în timp ce sacourile double-breasted se vor încheia, în general, la toţi nasturii(excepţie făcând situaţiile de sprezzatura, când ultimul nasture se poartă descheiat, adică se încalcă într-un mod “effortlessly” regula, drept semnătură personală sau exprimare a sinelui). Sacoul cu trei nasturi se va încheia întotdeauna la nasturele din mijloc şi, opţional, la cel de sus, în funcţie de cum vă simţiţi mai confortabil. 

lino ieluzzi style icon double breasted reguli stil cum sa inchei nasturii corect sacou

2. Regula păstrarii ultimului nasture descheiat se aplică şi pentru vestele la un singur rând de nasturi, dar nu şi la cele double-breasted. Situaţia de sprezzatura este valabilă şi aici, ba mai mult, pentru un statement chiar şi mai puternic, primul nasture de sus se va lăsa, de asemenea, descheiat.

3. Tot ce înseamnă etichetă vizibilă, precum cea de pe mânecile sacourilor cumpărate din comerţ, va fi imediat îndepărtată. Imaginea personală îşi are bazele în identitatea şi atitudinea personale, nu în branduri sau trenduri.

4. Înainte de purtarea unui costum, asiguraţi-vă că îndepărtaţi aţele care pot ieşi din cusături. De asemenea, majoritatea sacourilor vin cu buzunarele cusute. Folosirea unei lame pentru a le descoase va fi cea mai bună soluţie pentru că vă permite să operaţi foarte aproape de material şi să evitaţi deteriorarea acestuia.

5. Am simţit pe propria piele frustrarea datorată ieşirii din casă cu o haină sau un sacou neperiate, pline de scame. Investiţi într-o perie specială pentru haine şi veţi renunţa la rola de scame cu lipici.

6. Standardul zilelor noastre impune purtarea sacourilor cu doi, cel mult trei nasturi, pentru aproape orice situaţie sau eveniment. Excepţie fac evenimentele în cadrul cărora purtarea unui smoching este necesară, acesta fiind întotdeauna la un singur nasture. 

7. Pantofii negri implică automat curea neagră. În cazul pantofilor maro, ne putem permite mai uşor să ne jucăm cu nuanţele şi texturile. În funcţie de sezon, putem alege o curea într-o nuanţă de maro mai deschis, cu diferite inserţii sau chiar o curea colorată, din pânză. 

8. Niciodată curea şi bretele purtate concomitent. Dacă alegi bretelele, optează pentru cele cu prindere prin nasturi. De asemenea, pantalonii care au din croială catarame de ajustare a mărimii, nu se vor purta cu bretele sau curea. 

pantaloni ajustare reguli purtare a curelei bretelelor reguli de stil

9. Un important detaliu de fineţe este echilibrul dintre lungimea mânecii sacoului şi cea a cămăşii. Pentru un look curat şi corect, se recomandă ca 2, cel mult 3 cm din manşeta cămăşii să fie vizibili. De asemenea, pentru a armoniza şi mai mult ţinuta, acelaşi număr de centimetri din manşeta cămăşii ar trebui să fie vizibili şi din gulerul acesteia, la spate. 

10. Umerii sacoului trebuie să depăşească cu foarte puţin lăţimea naturală a umerilor tăi. Astfel că, în momentul în care vei cumpăra un sacou de-a gata, asigură-te că îndeplineşte acest aspect şi că umerii sau mânecile nu fac niciun fel de încreţituri. Este una dintre cele mai dificile şi costisitoare operaţiuni pe care doar croitorii experimentaţi o pot executa. 

Umerii sacoului - marimea corecta stil masculin reguli de stil

Am trecut, succint şi clar, prin primele 10 reguli de bază ce constau în desăvârşirea stilului personal. Următoarea serie de sfaturi va veni în completarea acestora şi va aduce în discuţie pantalonii, accesoriile şi reguli de combinare a texturilor şi nuanţelor.

Vladimir Stefan Popa The Essence of Style stil masculin consilier imagine personal style consultant advisor

Use your Facebook account to comment:

One Response to 10 reguli de bază pentru desăvârşirea stilului personal

  1. Mihaella Popa says:

    Foarte bune sfaturi! De multe, habar n-aveam, dar am aflat acum.Bravo!!!

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.