13 alte reguli pentru perfecționarea stilului personal

Share on Facebook23Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn2

Am aflat aici care sunt primele 10 reguli de care să ţii cont pentru a obţine cursivitate şi corectitudine în stilul personal.

Următoarele sfaturi vin în completare şi, sper cu încredere,  în realizarea unor ţinute cât mai apropiate de perfecţiune.

1. Majoritatea bărbaților poartă pantalonii mult prea lungi. Ideal, aceștia ar trebui să fie suficient de lungi cât să atingă pantoful și să facă în față cel mult o cută. Pantalonii cu manșetă se recomandă a fi purtați mai scurți, astfel încât să nu atingă pantoful și să nu facă niciun fel de cute.

reguli de stil masculin lungime pantaloni the essence of style

2. Fiecare costum cumpărat de-a gata va trebui ajustat la croitor. Sunt foarte rare cazurile în care un costum luat din magazin nu va avea nevoie de niciun fel de modificare. Așa că, ori de câte ori îți vei cumpăra un costum ready to wear, fă o vizită croitorului și vezi ce părere are.

3. Regula clasică spune că vârful cravatei nu va trece niciodată de lățimea curelei. Și este foarte adevărat. Efectul vizual al unei cravate care depășește cureaua nu va fi vreodată unul plăcut. Personal, prefer să îmi potrivesc lungimea cravatei astfel încât doar să atingă cureaua, ba uneori chiar și mai scurt de atât, cu partea îngustă mai lungă decât cea lată(aceeași sprezzatura pe care am menționat-o și în articolul anterior).

reguli de stil masculin the essence of style lungime cravata sprezzatura

4. Cravata va presupune, întotdeauna, purtarea acesteia cu un costum, un sacou, o vestă sau un pulover. Fără nimic pe deasupra, cravata alăturată cămășii inspiră discontinuitate, lipsa ‘întregului’.

5. Cravata este un element strict decorativ, fără o funcționalitate anume. Este, de asemenea, elementul ținutei asupra căruia toate privirile sunt focalizate, motiv pentru care este necesar să arate cât se poate de bine. Ai în permanență grijă ca nodul să nu se deplaseze într-o parte sau alta a gulerului și alege un nod care să-ți permită crearea a uneia, cel mult două încrețituri.

reguli de stil cravata incretituri dimple tie

6. Costumul negru va fi păstrat pentru evenimentele de seară și înmormântări. Investește într-un smoching de calitate. Te va salva din multe încurcături.

7. Asortarea perfectă a batistei la cravată(și viceversa) este greșită. Realizate din același material, cu același model și purtate concomitent, vor da impresia de ieftin și lipsit de stil. Folosește-ți imaginația, joacă-te cu nuanțele cravatei pentru a alege batista și viceversa. Experimentează. Rezultatele vor fi unele deosebite.

reguli de stil masculin the essence of style asortare cravata batista

8. Menținerea permanentă a pantofilor într-o stare curată este crucială. Nu uita că aceștia fac parte din topul aspectelor care contează pentru o femeie. Investește într-o perie bună și o cremă pentru polish și asigură-te că nu vei ieși din casă fără un luciu sănătos al botului și călcâiului acestora. 

9. Nu purta șosete prea scurte, mai ales cand sunt alăturate unui costum. Pilozitatea la vedere nu este pasiunea nimănui.

10. Atunci când porți un tricou(tricou, în niciun caz maieu) pe sub cămașă, asigură-te că nu va fi în niciun fel vizibil, indiferent de situație. Caută tricouri dintr-un bumbac cât mai fin și mai subțire și, foarte important, cât mai mulate, astfel încât să nu influențeze aspectul cămășii. Ideal cu guler în V, cât mai adânc.

11. Pentru a evita deformarea gulerului, folosește balene pentru toate cămășile tale(mai puțin cele button-down). 

balene camasa reguli de stil masculin the essence of style

12. Pălăria va fi dată jos înăuntru, excepție făcând aeroporturile sau alte locuri publice asemănătoare.

13. Evită, pe cât posibil, materialele sintetice precum poliesterul. Singurul avantaj pe care îl au, cu excepția prețului, bineînteles, este că nu se mototolesc. Însă aspectul sărăcăcios, lipsa confortului și scurta durată de viață devansează cu ușurință orice alte avantaje posibile. 

Dacă ai completări privind regulile de stil pe care oricare dintre noi ar trebui să le urmeze, nu ezita să le menționezi printr-un comentariu în căsuța de mai jos.

vladimir stefan popa the essence of style personal style consultant consultant vestimentar

Use your Facebook account to comment:

2 Responses to 13 alte reguli pentru perfecționarea stilului personal

  1. Robert says:

    Niciodată “maieu”, totdeauna “maiou”. Toate cele bune şi la cât mai multe articole!

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.