15 locuri ce redefinesc distracția: NOMAD Skybar (București)

Share on Facebook314Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn5

Vineri seara. Trec mai bine de 2 ore cu un suc fără acid în față într-o cafenea dintr-o zonă obscură a Bucureștiului. Am epuizat majoritatea subiectelor serioase de discuție și de vreo jumătate de oră încoace discutăm despre ce am mai agățat pe Tinder. Băieți, spun eu, hai totuși să ne bucurăm mai mult de ce ne oferă orașul și să întrebăm de Oana de la facultate privindu-ne prada în ochi. Cu orgoliul în pioneze, începem să dăm cu pumnul în masă și să punem țara la cale. După încă vreo 30 de minute de dispută între e3 by entourage și Centrul Vechi, majoritatea decide și urcăm în taxiul fără mânere pentru deschis geamurile cu destinația Centrul Istoric. Pentru mine, centrul vechi al Bucureștiului există doar între orele 9:00 și 11:00, când îl pot parcurge fără a-mi suprasolicita timpanul cu 5 melodii diferite răsunând din boxe concomitent, la fiecare pas. Ajunși la destinație, ne aranjăm batistele de buzunar și pornim în identificarea localului cu cel mai mare potențial de distracție. Știu, e greu. Vrem mai mult decât domnișoare zgribulite care te invită insistent să iei parte la dansurile evlavioase ale tinerelor aflate cu mult sub vârsta legală și cu siguranță vrem mai mult decât raggaeton românesc sau clientelă falsă, la propriu și la figurat.  Vrem calitate.

nomad skybar the essence of style distractie bucuresti fun petrecere review locatie lift centrul vechi

După două ture de Centrul Vechi în decursul cărora ne-am amintit că opulența, cerșetoria și șaorma sunt la ele acasă, a venit timpul să ne decidem. Aventurându-ne pe potecuța abia vizibilă dintre scaunele și canapelele a două localuri de pe strada Smârdan, reușim să supraviețuim înghiontelii și observăm că, puțin mai în față, lumea așteaptă, cu o calmitate specifică, la o coadă. Inițial am crezut ca e ofertă specială la Cohiba, spunând deja în sinea mea că n-am cum să ratez asta. M-am înșelat. Oamenii așteaptă cuminți la urcarea în liftul Nomad Skybar, singurul local din centrul vechi care oferă genul acesta de “adrenalină”. Atrași de noutatea ideii, ne așezăm elegant la rând. Așteptarea ia sfârșit în mai puțin de 5 minute, fiind vorba despre doar un etaj de “ascensiune”. Știu, când spui skybar te aștepți la priveliști și rău de înălțime, însă e mai complicat într-o zonă în care bulinele roșii apar mai ceva ca ciupercile după ploaie. Simplul fapt că am fost deasupra agitației iritante de afară ne-a bucurat teribil.

nomad skybar the essence of style centrul vechi distractie fun petreceri evenimente review recenzie food drinks

Întâmpinați și conduși la masă de către o domnișoară al cărei zâmbet reflecta fie un salariu baban, fie o plăcere sinceră de a-și face meseria(eu sper să fie ambele), ne-am concentrat toată atenția asupra meniului. Structurat pe 7 regiuni printre care Italia, Spania, Grecia, SUA, Asia, Franța și, bineînțeles, România, atât meniul de mâncare, cât și cel de băuturi, este cel puțin ofertant, Nomad Skybar reușind să satisfacă gusturi dintre cele mai diverse. Ca să vă spun sincer, personal m-am pierdut în multitudinea de sortimente culinare. Ce pot să vă asigur este că nu veți da greș cu costițele de berbecuț la grătar și salata grecească la care m-am oprit după îndelungi nedumeriri. Nici ce am vazut în celelalte farfurii de la masă nu a dat greș în a-mi stârni pofte dintre cele mai nebănuite. Nu m-am omorât niciodată după pește, însă când am văzut fileul de somon asortat cu un risotto cu fructe de mare, m-am topit de poftă. Bineînțeles că l-am gustat, motiv pentru care acum pestele este parte activă din meniul meu săptămânal.

nomad skybar the essence of style centrul vechi distractie fun petreceri evenimente review recenzie food drinks aperol spritz

Unul dintre cele mai gustoase trei Aperol Spritz din București îl vei găsi la Nomad. Este un top strict personal al amatorului de Aperol Spritz în care raportul aperol-prosecco este de 3 la 2 și nu invers, accentuându-se astfel notele amare ale băuturii. Cu papilele dansând de fericire și încă un rând de băuturi comandat, ne cufundăm relaxați în scaune și începem să comentăm ca niște adevărați profesioniști situația de la masa de fete alaturată. Fără să ne dăm seama, locul începe să se anime într-un ritm accelerat când, undeva în jurul orei 22, nu doar cele 30 de mese, cât și tot spațiul din zona barului s-au umplut de oamenii frumoși ai Centrului Vechi(curios, așa e?). Am aflat ulterior că am nimerit într-una dintre serile speciale în care cina se prelungește cu un program de club, iar Danny The Menace condimentează atmosfera cu un sound eclectic ce îmbină hiturile vechi cu new entry-urile momentului. Tot ulterior am aflat că și sâmbăta Nomad Skybar devine sinonim cu “Skyclub”, iar serile de joi și duminică sunt gândite speciale pentru liniștea dinaintea și din urma furtunii numită weekend, momentele live de jazz, concerte acustice, funk sau piesele de teatru fiind medicamentele împotriva gălăgiei cotidiene. De curând am observat că acoperișul de sticlă este unul retractabil, motiv pentru care, pe timp de vară, locația se transformă într-o terasă deasupra Centrului Vechi.

nomad skybar the essence of style centrul vechi distractie fun petreceri evenimente review recenzie food drinks

nomad skybar the essence of style centrul vechi distractie fun petreceri evenimente review recenzie food drinks

Pe măsură ce evoluează, vârsta ne trimite anumite semnalmente prin care ne spune că vine momentul să ne retragem, motiv pentru care undeva în jurul orei 3:00 ne-am pliat aripile și, într-o formulă mult mai…echilibrată, am luat primul lift cu destinația fiecare-unde-poate. A fost una dintre cele mai reușite seri ale anului, succesul datorându-se pe de o parte spontaneității grupului, dar și inspirației de moment asupra alegerii locului unde să dezlănțuim magia.

Din acel moment, Nomad Skybar este în topul preferințelor personale, dar și ale grupului de prieteni. Iar tot din același moment, Centrul Vechi a reapărut la mine pe hartă.

P.S. Am dat întâmplător peste poza de mai jos cand scrollam pe pagina lor de Facebook și mi s-a părut senzațională. Doamnelor și domnilor, vă prezint echipa Nomad Skybar!

nomad skybar the essence of style echipa distractie fun petrecere centrul vechi review recenzie unde sa iesim

RATINGUL NOSTRU

MÂNCARE: ★★★★

BĂUTURI: ★★★★★

MUZICĂ: ★★★★★

LADIES ALERT:  ★★★★

CONTACT 

Adresă: Strada Smârdan, Nr. 30 – Centrul Vechi

Facebook: https://www.facebook.com/nomadskybar

Rezervări: 0735.44.80.80 | 0770.44.80.80

vladimir stefan popa the essence of style personal style consultant consultant vestimentar

Use your Facebook account to comment:

2 Responses to 15 locuri ce redefinesc distracția: NOMAD Skybar (București)

  1. Este cel mai documentat paragraf despre 15 locuri
    ce redefinesc distracția: NOMAD Skybar (București). Bravo!

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.