6 Secrete de Stil care te vor Ajuta să Pari mai Înalt

Share on Facebook58Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn2

O parte dintre bărbații mici de înălțime dezvoltă un real complex datorat staturii. Deși mulți îmbrățișează cu normalitate acest fapt, ca și înaintarea în vârstă sau încărunțirea, există şi persoane care acceptă cu dificultate ideea de a fi sub media de înălţime. Există însă câteva trucuri care pot crea o imagine ce te va ajuta să pari mai înalt, creând cu succes iluzia unor centimetri in plus.

 Postura

Majoritatea bărbaţilor nu își arată înălțimea reală datorită unei poziţii greșite a corpului, studiile demonstrând că astfel “pierdem” între 2 și 3 cm înălțime. Află mai multe informaţii pe această temă în articolul despre importanța poziției corpului. Așadar, optează pentru o postură cât mai corectă! 

found at www.exerciseandmind.com

 Păstrează o singură temă cromatică în ținute

Alege să porți nuanțe de culori din aceeași gamă sau mergi pe un look monocromatic. Acest lucru te va face să pari mai înalt pentru că nu va deranja vizual linia verticală pe care ochii o urmăresc în mod normal.

Această “tehnică” permite formarea unei imagini rapide în ochii persoanei care te privește, purtarea unei multitudini de culori expunânandu-te unei scanări amănunțite, lucru ce te va dezavantaja.

the essence of style theessenceofstyle adrian cristea sfaturi de stil cum sa pari mai inalt garderoba costume comanda

 Poartă haine potrivite măsurii tale

Este foarte important să porți haine potrivite taliei tale; cred că toată lumea știe pozele comice ce înfățișează un bărbat îmbracat într-un costum cu câteva numere mai mari. Hainele supradimensionate nu te avantajează! Găsește un croitor iscusit care te va ajuta să faci ajustările corespunzătoare în vederea obținerii măsurii ce ți se potrivește.

the essence of style theessenceofstyle adrian cristean sfaturi de stil cum sa pari mai inalt garderoba costume comanda

 Dungile verticale

Fie că este vorba despre imprimeuri (un bun exemplu fiind cămăşile) sau despre materialul folosit (precum raiatul), liniile verticale te vor ajuta să pari mai înalt deoarece privirea tinde să le urmărească.

 Păstrează proporțiile

Nu este suficient să îți ajustezi hainele pe măsura ta; accesoriile pe care le vei folosi trebuie să fie de asemenea proporționale cu mărimea ta. De aceea, lapel pin-ul, nodul și lățimea cravatei, gulerul cămășii și chiar și manșeta acesteia ar trebui să fie puțin mai mici decât în mod normal. Foarte important: asigură-te că vei crea proporţia corectă dintre partea ta superioară şi picioare. Optează pentru un sacou mai scurt, pentru a-ţi lungi picioarele.

the essence of style theessenceofstyle adrian cristean sfaturi de stil cum sa pari mai inalt garderoba costume comanda

 Accesorizează-te inteligent

Poţi observa că punctele anterioare pun accentul  pe atragerea privirilor către partea superioară a copului. Batistele de buzunar, acele de cravată, ochelarii de soare și pălăriile te vor ajuta să realizezi acest lucru cu succes.

 Lucruri de evitat

Incearcă să ocoleşti purtatul curelelor, mai ales pe cele în contrast cu cromatica ținutei. Acestea vor realiza o “barieră” orizontală ce va crea o discontinuitate în outfitul ales. Evită să porţi pantaloni cu turul lăsat și sacourile de tip double-breasted, care de obicei sunt mai lungi decât cele la un singur rând de nasturi.

Încearcă să porţi cămaşa întotdeauna în pantaloni, însă în cazul în care optezi pentru un outfit casual, cu cămașa în afara pantalonilor, alege lungimea corectă. O cămașă prea lungă va da senzația unor picioare scurte.

Nu în ultimul rând, aminteşte-ţi că un gentleman nu este definit de înălţimea sa. Stilul, atitudinea şi încrederea în sine sunt factorii care te vor ridica deasupra tuturor, de la orice înălţime.

                                                                                                                       

Use your Facebook account to comment:

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.