Când să Cheltui vs. Când să Economiseşti

Share on Facebook53Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn1

Pentru mulţi dintre noi sezonul cumpărăturilor începe în ianuarie şi se termină în decembrie, însă de cele mai multe ori alegem să investim robotic, în haine de care ne plictisim pe drumul dintre magazin şi casă. A investi inteligent în garderobă este o artă care necesită ambiţie şi chibzuinţă. Este chiar o luptă a ta cu marketingul agresiv din retail care trage sforile subconştientului prin campaniile de sale sau must haves. Ignoră-le şi gândeşte de două ori înainte de a scoate banii din portofel. Ai nevoie de hainele pe care urmează să le achiţi? Se potrivesc stilului tău sau i se potrivesc lui Beckham? Materialele din care sunt executate le dau o speranţă de viaţă mai mare de un sezon? Sunt întrebări pe care trebuie să ţi le pui înainte de a lua orice decizie.

Cu toate acestea, anumite piese vestimentare îşi merită preţul, dar în același timp există şi articole overpriced pe care îți recomand să le eviți. 

 

3 piese vestimentare care merită acel ban în plus:

the essence of style blog de stil masculin urban cordwainers cum sa investesti inteligent in garderoba sfaturi stil vestimentatie barbati pe comanda pantofi pe comanda costum pe comanda

1. Pantofii de calitate

Când vine vorba despre pantofi, oferta este una foarte vastă şi pentru toate buzunarele. Există o mare diferenţă pantofii de 150-200 de lei şi cei de peste 500 de lei, iar acest lucru se reflectă nu doar în prețul lor. Pe de o parte vorbim despre materialele din care sunt executaţi (începând de la construcţia în sine şi până la talpă), iar pe de altă parte vorbim despre procesul de producţie a acestora. Pantofii handwelted reprezintă etalonul pantofilor de calitate, fiind singura metodă de producţie în care produsul este realizat manual în întregime. Dacă totuși nu poți pune mâna pe o pereche de handwelted, există și alternative pentru un buget mai restrans. Fie că vorbim despre goodyear welt sau despre blake stitchambele variante oferă un produs final care va rezista testului timpului.

 

când să cheltui vs. când să economiseştithe essence of style blog de stil masculin urban cordwainers cum sa investesti inteligent in garderoba sfaturi stil vestimentatie barbati pe comanda pantofi pe comanda costum pe comanda ceasuri barbati lenjerie intima sosete

2. Ceasul autentic

Care este primul accesoriu care îţi vine în minte atunci când eşti întrebat de accesoriile unui bărbat? Foarte simplu: ceasul. Creat pentru a te ajuta să fii punctual la întâlnirea de business sau la cina cu domnișoara pe care ai întâlnit-o în liftul companiei, ceasul a devenit treptat o adevărată carte de vizită a bărbatului. Duse la rang de artă de către cei mai prestigioşi ceasornicari ai lumii, ceasurile de mână au fost transformate în reale bijuterii, fiind un pur statement al bărbatului modern, şarmant şi de încredere. Exemplele din acest sens sunt probabil nelimitate. Putem aminti despre clasicele Cartier SantosTag Heurer Monaco, Patek Philippe Calatrava, IWC Portofino sau Rolex Day-Date, însă întotdeauna poţi opta pentru variante mai accesibile şi foarte ok din punct de vedere calitativ, precum Timex, Fossil sau Seiko. 

 

când să cheltui vs. când să economiseşti the essence of style blog de stil masculin urban cordwainers cum sa investesti inteligent in garderoba sfaturi stil vestimentatie barbati pe comanda pantofi pe comanda costum pe comanda ceasuri barbati lenjerie intima sosete christian tailoring the urban ties

3. Costumul dintr-o țesătură naturală

Există două direcţii atunci când vorbim despre costume. Fie le alegi pe cele ready to wear, dar care cu siguranţă vor necesita ajustări, fie apelezi la un atelier specializat în costume pe comandă. Chiar şi atunci când vorbim despre cele de-a gata, de cele mai multe ori preţul dictează calitatea. O ţesătură fină presupune un cost mai ridicat, la fel cum şi o croială sau o execuţie de excepţie vor propulsa ascendent preţul. La fel ca şi în cazul pantofilor sau al ceasului, nu face rabat de la calitate când urmează să investeşti într-un costum. Alege ţesături din fibre 100% naturale, care vor oferi costumelor tale o speranţă de viaţă ridicată. Iar dacă vrei să duci calitatea la cel mai înalt nivel, alege un atelier made to measure sau bespoke şi simte-te liber să-ţi satisfaci dorinţele. Alege-ţi ţesătura pe care o visezi, detaliile pe care nu le-ai regăsit în costumul de pe raft, personalizările care te reprezintă şi, mai ales, croiala şi proporţiile care vor transforma costumul în propria ta armură.

 

Articole de pe urma cărora vei economisi:

1. Tricourile şi şosetele

Imaginea tricoului în perspectiva personală este foarte minimalistă: alb şi negru. Fie că îl porţi pe sub cămaşă pentru a te feri de frig sau transpiraţie, fie că îl integrezi ca parte activă a unei ţinute, tricoul trebuie să fie alb sau negru. Fără culori, fără briz-brizuri. Clasic, cu un anchior de o dimensiune medie şi neapărat din bumbac 100%. Oferta pentru tricouri basic este un vastă, însă nu are niciun sens să plăteşti brand-ul investind 150-200 de lei într-un tricou când ai la dispoziţie variante precum H&M care oferă calitate la o zecime din cifra menţionată anterior. Aceeaşi poveste o putem extrapola şi în cazul şosetelor. Vedem la brandurile mari de pe piaţă şosete al căror preţ te fac să crezi că au fost cusute cu fir de aur. De ce să plăteşti 100 de lei pe o astfel de pereche când poți alege 3 perechi de aici, cu siguranţă cel puţin la fel de calitative?!  

2. Lenjeria intimă

Ca şi în cazul tricourilor, există şi lenjerie intimă de brand. Dacă nu eşti genul de bărbat căruia îi place să poarte la vedere banda boxerilor inscripţionată ostentativ (ceea ce şi vreau să cred despre tine, din moment ce citeşti articolul de față), atunci nu ai niciun motiv pentru care ai investi mai mult de 100 de lei într-un astfel de articol. Rămâi clasic chiar şi când vine vorba despre lenjeria intimă. Boxeri pe picior, bumbac 100%, alb / negru / gri / bleumarin / (chiar şi) burgundy, ÎNTOTDEAUNA curaţi. Nu uita că rămâi un gentleman inclusiv când dai jos armura despre care ţi-am spus mai sus.

3. Jeanşii

La capitolul denim situaţia poate părea puţin confuză. Există două extreme: fie vorbim despre categoria low budget, adică jeans de 100-150 lei, fie despre cea expensive, peste 1000 de lei. Idealul aici este să găseşti calea de mijloc. Nu îţi recomand, din experienţele avute, jeanşii din prima categorie. Vei fi dezamagit când vei vedea cum îşi schimbă forma şi culoarea după prima sau a doua spălare. În acelaşi timp, nici a doua categorie nu este o variantă de luat în calcul fiindcă există varianta de mijloc. Există câţiva producători pe piaţă (puţini, ce-i drept) care demonstrează că jeanşii de ~300 de lei oferă aceeaşi calitate precum cei de peste 1000 de lei. Cel mai bun exemplu în acest sens este brandul Levi’s şi modelele sale consacrate, 511 sau 514. Culori clasice, croială slim (niciodată skinny), denim de calitate. Nu întâmplător sunt recunoscuți drept inventatorii jeanșilor albaștri. 

 

Concluzionând, îmi doresc ca mesajul acestui articol să fie unul cât mai clar și concret. Îmi doresc ca tot mai mulți bărbați să conștientizeze importanța lucrurilor de calitate și să înțeleagă că o garderobă corectă se construiește investind inteligent. Nu investi inutil în mai multe articole de o calitate îndoielnică. În schimb, pune banii deoparte și alege o piesă care este versatilă și rezistentă. Diferențele nu doar că se vor vedea, ci se vor și simți. Atât la propriu, cât și la figurat. 

 

personal shopper vladimir stefan popa the essence of style personal style consultant consultant vestimentar stil masculin sfaturi de stil garderoba consultanta vestimentara personal style advisor personal clothier fashion advisor consultant consilier vestimentar consiliere garderoba sfaturi stil shopping assistant asistent personal

 

 

Use your Facebook account to comment:

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.