De la Tradițional la Casual: Propuneri pentru Nunta din Sezonul Cald

Share on Facebook35Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Sezonul nunților bate la ușă. Luna mai dă startul celor mai importante evenimente din viețile fericiților de pretutindeni. Este, de asemenea, momentul oportun pentru alegerea ținutei de ceremonie mult visată(uneori de ei, de cele mai multe ori, însă, de ele), alegere care ar trebui făcută din timp și cu o deosebită atenție. 

Fie că ești personajul principal, fie că ești cavaler de onoare, socru mare/mic sau(nupentrumulttimp) simplu invitat, îți voi prezenta câteva exemple de ținute care să-ți servească drept partner in crime în ziua, respectiv seara mult așteptate. 

Cum evenimentul la care participi este doar unul, întotdeauna am încurajat ideea de a investi într-o ținută potrivită pentru ocazie, care să te facă să strălucești, dar care, în același timp, să aibă, pe termen lung, un loc de onoare în garderoba ta. 

Nunta Tradițională

Dacă participi la o nuntă care nu impune, în mod imperativ, un dresscode “black-tie”, îți recomand costumul negru clasic, de trei piese. O variantă discret derivată din clasicul tuxedo, acest gen de costum presupune un sacou într-un singur nasture, cu revere șpiț de lățime medie și buzunare cu refileți fără clapete. De asemenea, este crucial ca acesta sa fie croit pe un tipar slim, care flatează prin șarmul și vigoarea sale. Construit dintr-o țesătura cu elasticitate naturală, acesta va asigura confortul necesar pentru întreaga noapte petrecută pe ringul de dans. Pentru cavalerii de onoare, îți recomand costumul din două piese într-o nuanță deschisă sau medie de gri, cămașa albă twill și cravata neagră. 

Nunta Formală

nunta casual nunta smoking frac ceremonie costum nunta barbati outdoor plaja mare gradina padure

Pentru mirele clasic, cel mai întâlnit pe meleagurile noastre de altfel, care va excela prin eleganță până la superlativ, smochingurile negru sau midnight blue cu revere șal îmbrăcate în mătase sunt, categoric, variantele cele mai înțelepte. Cu detalii din mătase ca elemente de distincție, acest tip de smoching are un caracter atemporal, poziționându-se pe cea mai înaltă treaptă a eleganței. Cavalerii de onoare pot adopta cu ușutință costumul negru clasic din lână stretch sau costumul gri închis din două sau trei piese.

 

Nunta Outdoor

(nunta în grădină, în pădure sau alt colț al naturii)

Dacă sentimentul de întoarcere la mama natură este unul atât de puternic încât hotărăști să dedici acestuia inclusiv evenimentul tău, atunci îți recomand un costum în tonuri pământii. Chiar dacă nuanțele de maro, burgundy, verde sau navy pot fi aparent subapreciate, acestea livrează doza de eleganță ideală pentru o nuntă în grădină, în pădure sau, în general, în natură. Costumul tău nu doar că se va încadra perfect cadrului, ci va deveni o piesă importantă din garderoba ta. Cavalerii de onoare pot îmbrăca un costum contrastant celui pe care tu îl vei alege, din tweed sau o stofă all season.

Nunta pe Plajă

nunta casual nunta smoking frac ceremonie costum nunta barbati outdoor plaja mare gradina padure

Din ce în ce mai apreciate, nunțile sărbătorite în bataia brizei și cu nisipul furișându-se printre degetele picioarelor sunt o reală provocare în materie de vestimentație. Bineînțeles, țesăturile folosite își spun cuvântul, fiind și cel mai important factor în atingerea echilibrului perfect dintre confort și eleganță. Astfel, prima recomandare pe care ți-o fac este costumul realizat integral din in, în nuanțe de alb, crem, bleu sau maro. Croit pe măsură, cu un farmec plin de nonșalanță specific inului, acesta este alegerea desăvârșită pentru o petrecere ca scoasă din Rai. Optează pentru un sacou unconstructed(adică sacoul acela fără întărituri, fără pernițe de umeri și necăptușit) și simte-te liber să îți transformi nunta într-o experiență de neuitat! Pentru cavalerii de onoare îți recomand costumul din lână special creată pentru vară, cu un gramaj sub 220 de grame pe metru liniar, bleumarin. 

Nunta Casual

nunta casual nunta smoking frac ceremonie costum nunta barbati outdoor plaja mare gradina padure

Pentru o căsătorie desfășurată într-un cadru mai restrâns, între prieteni și familie, îți recomand să fii creativ și să încerci o combinație de sacou și pantalon în contras sau chiar o combinație de vestă plus pantalon. De exemplu, un sacou în carouri cu note dominante de albastru și un pantalon albastru royal în contrast este o ținută care își va atinge cu ușurință menirea. Bineînțeles, paleta de culori este la dispoziția ta. Experimentează mai multe combinații și alege-o pe cea îți e cea mai aproape de suflet! 

Acestea sunt doar câteva sugestii de cum să scoți ce e mai bun din tematica nunții tale. Îți recomand ca, indiferent cât de bine informat ești, să nu renunți la sfaturile unui consilier vestimentar cu experiență. Mergi, în schimb, cu lecțiile făcute și fii sigur pe ceea ce îți dorești. Dacă ai nevoie de orice alt sfat sau recomandare în acest sens, nu ezita să îmi scrii! Mă găsești pe facebook sau pe e-mail.

Să ai o zi minunată!

personal shopper vladimir stefan popa the essence of style personal style consultant consultant vestimentar stil masculin sfaturi de stil garderoba consultanta vestimentara personal style advisor personal clothier fashion advisor consultant consilier vestimentar consiliere garderoba sfaturi stil shopping assistant asistent personal

 

Use your Facebook account to comment:

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.