Florin Dobre își prezintă noua colecție de pantofi, 29 septembrie 2015

Share on Facebook1Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

 

Când vine vorba despre pantofi, lucrurile sunt foarte simple și la obiect. Un pantof de calitate se observă. Și încă de la mare distanță. La fel și cel de o calitate îndoielnică. Pantoful este elementul cheie în propulsarea unei ținute către succes sau către un eșec total. Iar atunci când în procesul de creație se investește o doză bună de pasiune, rezultatul depășește orice fel de așteptare.

Marți, 29 septembrie, artistul, designerul și bunul nostru prieten Florin Dobre, își prezintă noua colecție de pantofi într-un cadru aparte, începând cu ora 19:00, în incinta Anexei MNAC de pe Calea Moșilor nr. 62-68.

florin dobre interviu the essence of style stil masculin designer haine barbatesti pe comanda bespoke croitorie

Pe Florin l-ați putut cunoaște mai bine citind interviul pentru The Essence of Style, interviu văzut de mulți drept un eseu al designerului prin intermediul căruia punctează foarte precis valorile și anomaliile noastre, ale românilor ca națiune. Interviul este o lectură frumoasă, captivantă, pe alocuri tristă, dar care merită citită, recitită și digerată ușor, cu tact. Îl puteți regăsi și (re)citi aici.

În anul 2010, prima colecție de pantofi lansată de designer s-a adresat tinerilor cu un stil nonconformist și rebel. 5 ani mai târziu și o întoarcere de 180 de grade, Florin Dobre lansează noua colecție într-un veritabil stil clasic.

Inspirându-se din liniile clasicilor pantofari, această colecție de pantofi se adresează numeroaselor ținute de ocazie, pornind de la smoking tuxedo (specific ținutelor black tie) și până la cele mai sofisticate ținute de cocktail. Desigur, acest stil a fost adaptat la caracterul creativ și jucăuș al lui Florin. Așadar, designerul vine cu un plus de valoare prin îmbinarea acestor modele clasice cu materiale deosebite, inedite și surprinzătoare. Iar cum eleganța și durabilitatea pantofului constă în materialele folosite, designerul va îmbina exclusiv materiale de calitate superioară precum pielea naturală, pielea de căprioară, pielea de ponei, velur sau catifea.

Florin Dobre lansare pantofi shoes exhibition 2015 designer the essence of style

Croiala pantofului pleacă de la cea mai simplă tăietură formată dintr-o singură bucată (one piece) pentru a fi purtați în cel mai lejer mod posibil, în forma lor clasică de zeci de ani și probabil pentru următorii zeci de ani. Talpa pantofului va avea cu toc mic, iar partea superioară va fi decorată în tonuri care surprind ochiul privitorului prin nemărginita imaginație a designerului. Totodată, aceste modele vor fi decorate predominant cu imprimeuri delicate în stil brogue.

Acest model de pantof are istorie îndelungată, în ziua de azi transformându-se în sinonim pentru stil, clasă și business, ajungând să fie purtați de majoritatea oamenilor de afaceri și să fie considerați o alegere clasică și sigură atunci când vine vorba despre pantofi.

Florin Dobre lansare pantofi shoes exhibition 2015 designer the essence of style

Culorile vor fi variate, pornind de la bordeaux, lila și până la clasicul, inevitabilul negru. Aceste modele pot fi ușor combinate cu costume business, casual sau de ceremonie, obținându-se contraste interesante. Așadar, noua colecție de pantofi semnată Florin Dobre se deosebește clar de alte creații existente, prin felul în care sunt lucrați, prin cusături și, în mod special, prin design și materialele folosite.

Surprizele imaginației desăvârșite a lui Florin Dobre nu vor putea fi trecute cu vederea de împătimiții de pantofi. De altfel, designerul este dispus să parieze că această colecție va fi imposibil de privit fără a pleca acasă cu cel puțin una dintre perechile expuse.

 

Florin Dobre lansare pantofi shoes exhibition 2015 designer the essence of style

Dress Code: dandy exhibition

Parteneri: Jägermeister / Silva / Ingenies Communications / Foarfeca si Briciul 

Pentru informații suplimentare puteți contacta:

team@florindobre.com
(+40) 735 896 633 – Sava Ionuț Daniel
www.florindobre.ro

Use your Facebook account to comment:

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.