Încântaţi de cunoştinţă!

Share on Facebook82Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new.Socrate

Aflaţi într-un moment de incertitudine privind viitorul si de amară satisfacţie reflectând trecutul, dar mai ales uniţi de o pasiune comună şi puternică pentru frumos, am hotarât, fără a sta prea mult pe gânduri, că nu mai avem timp să pierdem timpul. Singura şansă pe care timpul pierdut o mai are este aceea de a-şi găsi concretizarea într-o amintire, de cele mai multe ori vagă, efemeră. Noi nu vrem să ne mai asumăm acest risc. Am hotărât să fim schimbarea, propria schimbare. Vrem să aducem doza de nou pe care mai ales noi, dar şi comunitatea iubitorilor de frumos, o căutăm de ceva timp.

Iar ca să clarificăm cine este acest “iubitor de frumos” şi a-i crea un tipar, vom începe printr-o teorie care spune în felul următor: frumosul “constă în alegerea proporţiilor, în dispunerea adevărată a părţilor, în fapt, în mărime, calitate şi cantitate şi-n raportul lor reciproc”. Iubitorul nostru de frumos este acela care, chiar dacă nu a reuşit încă să atingă acel raport, o va face. Ştie, în schimb, să-l observe, să-l măsoare şi să-l aprecieze. O va face chiar şi după ce îl va atinge. Valorile şi modelele pe care iubitorul nostru de frumos le are şi în care crede cu tărie îi călăuzesc calea către succes; succes care, pentru noi, este sinonim cu împlinirea şi confortul interioare. Veţi vedea că vom atinge subiectul “succes”, într-un mod mai mult sau mai puţin evident,  în fiecare dintre articolele noastre. Pentru că, principalul vis al The Essence of Style exact în acest lucru constă. Ne dorim să fim “esenţa” succesului vostru, iar voi să fiţi concretizarea visului nostru. Vrem să ne susţinem reciproc, să atingem astfel acel raport pe care l-am menţionat mai sus şi să-l transmitem mai departe. O vom face împreună. Oferindu-vă, în primul rând, sinceritate, urmată de sfaturile, cunoştinţele, experienţele şi poveştile noastre. 

The Essence of Style este, fireşte, un blog de stil. Mai exact, un stil de viaţă. Ne vom axa, în primul rând, pe latura noastră fizică, exterioară, însă vom puncta şi dezbate toate aspectele care contribuie la recunoaşterea, crearea şi consolidarea unui stil de viaţă autentic, a unei viziuni şi unui mod de gândire pretabile aproape apusului GENTLEMAN. Pentru că, oricât de mult admitem asta sau nu, caracterul se “vede” încă de când păşim, iar, pentru a fi gentleman pe exterior, trebuie să începi cu interiorul.

Education begins the gentleman, but reading, good company and reflection must finish him.John Locke

Citatul de mai sus exprimă ceea ce noi vrem să transmitem. Ceea ce vom promova. O bună educaţie este primordială în realizarea ta ca şi gentleman, însă ceea ce citeşti, activităţile fizice şi mentale de zi cu zi, cât şi oamenii cu care te înconjori, sunt elementele cheie care te vor duce acolo, la înălţime. Atent selectate, vor deveni sursele tale de inspiraţie, te vor ajuta să te autodescoperi, îţi vor deschide ochii către o lume deosebit de complexă şi te vor învăţa să vezi viaţa drept cel mai preţios lucru care ţi-a fost înzestrat. “Respectă-te şi ceilalţi te vor respecta şi ei.” – Confucius. Vei învăţa să te respecţi, vei învăţa să oferi respect. Şi, mai ales, vei învăţa să primești respect. Vei dezvolta o imaginaţie care te va surprinde, care-ţi va permite să te joci şi să faci din acea joacă un adevarat spectacol la care lumea ar face orice pentru a prinde loc. Vei descoperi adevărata putere a detaliului; pe care o vei preţui în egală măsură cu ansamblul. Pentru că, după cum deja ştii, nu există formă fără fond. De aici, posibilităţile tale vor deveni nelimitate. Vei învăţa să investeşti inteligent în garderobă, deoarece ştii deja cum să investeşti inteligent în tine. Vei învăţa să porţi hainele pe care le preţuieşti şi de care ai grijă, vei învăţa să asortezi nuanţe, texturi, stiluri. Vei învăţa să spui o poveste diferită prin fiecare ţinută gândită cu atenţie şi rigurozitate.

Iar dacă vă întrebaţi care va fi rezultatul acestei “munci” asidue cu sinele, ei bine… acesta este  unul pe care fiecare dintre noi ar trebui să-l obţină. Prin ceea CE trăiţi şi CUM trăiţi, vă veţi scrie propria carte. În care voi veţi fi atât autorul, cât şi creaţia.

Spor la scris!

 Vladimir Stefan Popa The Essence of Style stil masculin consilier imagine personal style consultant advisor

 

 

*** Nu ezitaţi să veniţi cu întrebări sau sugestii de articole. Mai exact, spuneţi-ne ce aţi vrea să aflaţi de la noi şi ce anume ce credeţi că v-ar putea ajuta în călătoria voastră spre centrul… vostru.  :)

sursa foto

Use your Facebook account to comment:

2 Responses to Încântaţi de cunoştinţă!

  1. Marcela Stamate says:

    Un inceput frumos lansat de 8 Martie, cred ca ati premeditat.
    Succes si cat mai multi cititori, evident, “cu stil”!

  2. The Essence of Style says:

    A fost o lansare cu dublă însemnătate, pentru a aduce în faţa voastră, a doamnelor, gentleman-ul de altădată! Mulţumim pentru susţinere!

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.