Kingsman: un film reușit sau un viitor brand de succes?

Share on Facebook21Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn2

Kingsman: The Secret Service este unul dintre puținele filme la care am ales să merg fără a vedea în prealabil trailerul. Și a fost una dintre cele mai bune decizii. Din păcate producătorii au obiceiul de a scoate ce e mai bun din trailer, de cele mai multe ori fiind realizat mult mai bine decât filmul în sine, uneori dezvăluind scene importante care nu mai par atât de interesante în momentul în care ești pe scaunul cinematografului. 

kingsman the secret service the essence of style stil masculin recenzie film

Bazat pe cunoscuta carte scrisă de Mark Millar și David Gibbons’ și produs de Matthew Vaughn, Kinsgman: The Secret Service spune povestea unei organizații de spionaj ultra-secrete care recrutează un puști plin de potențial, dar necizelat, într-un program competitiv care are ca scop combaterea unei amenințări globale venite din partea unui miliardar megaloman. Distribuția îi include pe Colin Firth, Mark Strong și Samuel L. Jackson.

Kingsman este un tribut adus filmelor cu spioni, având în multe scene detalii inspirate din filmele cu James Bond, însă originalitatea scenelor de acțiune combinate cu cele comice îi oferă filmului o notă de rafinament și stil specific britanice.

Ideea cavalerului modern, purtând costumul impecabil al gentleman-ului britanic, este îmbrăcată cu success de Harry Hart/Galahad(Colin Firth). Deși inițial pare un film de nișă, cu spioni și ceva acțiune, este un film foarte sofisticat care trezește admirația criticilor, cinefililor pretențioși și a publicului larg.

The suit is a modern gentleman’s armor. And the Kingsman agents are the new knights.Galahad

 Kinsgman: The Secret Service nu este doar un film care revigorează stilul ecranizărilor cu spioni, ci  reușește să transpună un nou suflu în garderoba clasicului gentleman britanic.

kingsman the secret service the essence of style stil masculin recenzie film

Inspirația pentru Kingsman – un atelier de croitorie bespoke care care îi conferă o acoperire societății secrete de spionaj – a fost cunoscuta croitorie Savile Row și fondatorul Savile Row Bespoke Association, Huntsman.

Interiorul showroom-ului, ce degajă o debordantă eleganță, poate fi văzut în numeroase scene din film, elementele old school păstrând amprenta unui timp trecut, dar care în același timp nu fură din noblețea clasic britanică.

Scenele filmate la Huntsman au trezit amintiri plăcute producătorului Matthew Vaughn, care povestește cu zâmbetul pe buze că prima oară a vizitat showroomul din Savile Row nr. 11 împreună cu mama sa, pe când era adolescent, în vederea achiziționării primului său costum bespoke.

kingsman the secret service the essence of style stil masculin recenzie film

Influența pe care distinsa croitorie a avut-o asupra filmului a condus la crearea unei colectii de lux care să fie un impact și în afara cinematografiei, colecție care este disponibilă exclusiv prin intermediul retailerului online MR PORTER.

MR PORTER a lucrat împreună cu producătorul Matthew Vaughn, designerul Arianne Phillips și o echipă formată din reprezentanții unor branduri britanice consacrate pentru a crea un nou brand, brandul Kingsman. Rezultatul este pe măsura efortului: o coleție de 60 de piese care include costume, ceasuri, cravate, umbrele, serviete și multe altele, elemente care definesc stilul gentleman-ului britanic atât pe ecran, cât și în afara lui.

kingsman the secret service the essence of style stil masculin recenzie film mr porter

 “Suntem încântați că Huntsman a fost inspirația pentru croitorii din Kingsman și suntem mai mult decât  fericiți că am pus la dispoziție magazinul nostru pentru filmări” – Roubi L’Roubi, Director de Creație la Huntsman.

alex1

Use your Facebook account to comment:

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.