Oglinda bărbatului modern, preocupat de imaginea personală: pantoful

Share on Facebook136Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn4

shoes men syle advert

De câte ori nu aţi mers pe stradă şi v-aţi lovit, întâmplător, de bărbaţi(uneori chiar şi femei) ai căror pantofi v-au menţinut privirile fixate pentru mai bine de câteva secunde? Ei bine, studiile demonstrează că, în marea majoritate a cazurilor, femeia este atrasă, într-o fază incipientă, de două caracteristici ale bărbatului: ochii şi pantofii.  Interesant, având în vedere că “ochii sunt oglinda sufletului”. Prin asociere, pantofii ar trebui să fie, deci, oglinda respectului de sine, nu?! Iar pentru o femeie care ştie ce vrea, reprezintă chiar şi diferenţa între da şi nu în situaţia unei, să spunem, invitaţii la cină. Pentru că pantoful nu ilustrează doar importanţa pe care o acorzi imaginii personale, ci şi măsura în care valorifici ceea ce porţi sau chiar statutul pe care îl ai în societate. Respectul cuvenit pantofilor tăi ar trebui să fie echivalentul ajutorului pe care  ţi-l oferă, deoarece ei constituie însăşi baza pe care îţi susţii greutatea corpului, greutate pe care aceştia ţi-o absorb, în medie, de peste 3000 de ori pe zi.

Este foarte important să avem, să-i spunem aşa, o cultură a pantofilor. Pentru că alegerea perechii potrivite depinde de o serie de factori, cei mai importanţii fiind ocazia purtării acestora, anotimpul, CONFORTUL şi CALITATEA.

4 reguli de care să ţii cont:

1. Alege perechea potrivită în funcţie de ocazie probabil cea mai frecvent întâlnită greşeală în rândul bărbaţilor este aceea că nu ştiu să aleagă perechea potrivită de pantofi în funcţie de locul unde îi vor purta. Prima şi cea mai la-ndemână cale de a face diferenţa este însăşi denumirea acestora. Nu degeaba pantofii sport au fost denumiţi “sport”. Pentru că au fost concepuţi în ideea de a-i folosi la sport. La fel şi în cazul bocancilor, care au fost creaţi pentru a-ţi proteja picioarele în timpul muncii. Sau în cazul pantofilor de ocazie(“dress shoes”), meniţi să-ţi servească interesele în cadrul unui eveniment special. Nimeni nu spune că nu există situaţii(sau ţinute), altele decât cele pentru care au fost creaţi, în care poţi purta tipurile de încălţăminte amintite mai sus, însă această libertate este uneori dusă la extrem, eliminând bariera dintre formal şi casual. 

2. Investeşte în calitatemulţi dintre bărbați preferă să aleagă diversitatea şi accesibilitatea în schimbul calităţii. Dar de ce să investeşti o sumă mare de bani în mai multe perechi de pantofi de o calitate îndoielnică(şi de care nu te vei bucura mai mult de un sezon), când poţi investi aceiaşi bani în mai puţine perechi care să supravieţuiască generaţii întregi?! Pe de altă parte, a investi în calitate înseamnă a învăţa să economiseşti. Acest lucru vine cu un alt avantaj. Te va transforma într-o persoană mai cerebrală, care va ajunge să aprecieze calitatea şi care îşi va preţui şi îngriji pantofii(precum şi întreaga gardeorbă) cu mult mai multă atenţie. ivan crivellaro bespoke shoes men style

3. Alege întotdeauna confortul şi măsura corectă chiar dacă asta presupune o investiţie puţin mai mare, nu îţi cumpăra o pereche de pantofi în care te simti inconfortabil sau care îţi scapă din picior. Nu te speria dacă simţi că există o diferenţă între picioarele tale sau dacă unul ți se pare mai lat decât celălalt. Probabil aşa şi este. Statistic, peste 90% din bărbaţi regăsesc diferenţe între piciorul stâng şi cel drept. Îţi recomand, astfel, să eviţi, pe cât posibil, cumpărarea pantofilor de pe internet. Cel mai indicat este să mergi în magazin şi să probezi. Sau, ideal, să strângi ceva mai mulţi bani şi să ţi-i faci pe comandă. Ai, pe lângă avantajul unui confort deplin, libertatea de personalizare a acestora după bunul plac. Vei vedea că investiţia merită în totalitate. 

4. Ingrijeşte-ţi regulat pantofii îngrijirea regulată a pantofilor este un proces absolut necesar şi critic în prelungirea vieţii acestora. Vom afla într-unul din articolele viitoare cum să utilizăm crema şi polish-ul pentru pantofi. Până atunci, ai in vedere următoarele reguli: nu purta aceeaşi pereche de pantofi în doua zile consecutive, permite-le să se usuce; foloseşte, întotdeauna, şanuri de lemn după purtare. Acestea au rolul de a absorbi umezeala, deci de a proteja pielea, şi de a îndrepta cutele apărute în urma purtării. 

Până la următorul articol în care vom vorbi şi despre alte tips&tricks privind pantofii, te provoc la un mic exerciţiu de imaginaţie. Încearcă să ’empatizezi’ cu femeia de care eşti atras în momentul de faţă. Pune-te puţin în pielea ei şi încearcă să vezi ce ar aprecia la tine. Vei ajunge foarte repede la concluzia că, printre altele, pantofii vor fi cu siguranţă în top. 

Vladimir Stefan Popa The Essence of Style stil masculin consilier imagine personal style consultant advisor

Use your Facebook account to comment:

3 Responses to Oglinda bărbatului modern, preocupat de imaginea personală: pantoful

  1. Mihaella Popa says:

    Interesant si foarte util articol! Din pacate, exista destui barbati care nu-si ingrijesc incaltamintea. Pentru mine, cel putin,este dezagreabil.Nici nu-si inchipuie cat de mult pierd in ochii femeilor.Astept cu interes urmatoarele articole!

  2. Pingback: Prima impresie: 7 aspecte prin care bărbaţii stârnesc interesul femeilor | The Essence of Style

  3. Pingback: PRIN OCHII LOR feat. Kristina Zavarski | The Essence of Style

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.