PRIN OCHII LOR feat. Andrada Gache

Share on Facebook59Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn1

Am încercat să clădesc un business care gravitează în jurul unei părți masculine pentru care am dezvoltat o mică obsesie: mâinile.

Am început să creez brățări bărbătești cu gândul la un anumit tipar: prototipul dandy-ului contemporan, gentleman dar mothafucka’, tipul atent la detalii care îți provoacă un wet dream după ce ți-a deschis fiecare ușă și  te-a surprins când ți-a sărutat mâna cu o privire sneaky, ca să-ți amintească de romanele victoriene citite în liceu.

ANDRADA GACHE CRACK

E tipul care știe să te facă să te simți și ca un copil și ca o femeie, și ca o prințesă și ca o sclavă, și ca o fantezie și ca un prieten de încredere; el știe să te răsfețe când ai nevoie și să te ignore când ți-ai luat-o în cap. Știe cum să te ducă în Wonderland și să te aducă înapoi cu picioarele pe pământ. Genul ăla, polite as fuck când e cazul, dar care nu devine mitocan când îi verși cafeaua pe iPhone.

Genul de bărbat care se așteaptă să audă de la o femeie mai mult decât branduri de genți și pantofi, de călătorii în resort-uri exclusiviste de care are ea nevoie ca să simtă că trăiește sau la ce event plănuiește să ajungă în weekend.

Bărbatul self-conscious, care știe exact ce poate, ce vrea de la viață și de la o femeie, a patient wolf care știe cum să-și joace cărțile.

ANDRADA GACHE

 El știe că nu mai ești Ileana Cosânzeana și că lacătul de la centura de castitate n-a fost rezistent. Bărbatul care atunci când tu, ca o lady, mai scapi o mică înjurătură când nu găsiți loc de parcare, se uită cu drag la tine și-ți zâmbește, de parcă i-ai fi zis “te iubesc”.

ANDRADA GACHE

Tipul care, din specia feminină, nu-și repectă doar mama și sora. El tratează la fel și tipa care e CEO la firma unde e angajat sau obișnuia să lucreze odată, și femeia care vine să atârne la masa lui din Loft for a free drink.

Bărbatul care este atent la cum se prezintă, dar care știe că înainte de costumul și ceasul scump pe care îl poartă, primează creierul, organ care l-a făcut să-și permită actualul stil de viață. Bărbatul care nu devine codebitor ca să-și permită soția-trofeu, care știe ușor să indentifice și să evite genul de femeie care deja își face planuri cu banii pe care o să-i scoată din divorț.

Bărbații ăștia sunt altfel, nici nu le poți stabili o categorie căci sunt mult prea puțini.

PERSONALITY HAS THE POWER TO UPLIFT, POWER TO DEPRESS, POWER TO CURSE AND POWER TO BLESS.

Stilul se creează în timp, după ce ți-ai definit personalitatea. E reflecția în oglindă a cum vrei să te perceapă ceilalți, o imagine a cum te vrei a fi defapt fără cuvinte.

SUIT UP

O să abordez o problemă frecventă pe care am sesizat-o la bărbații din România, în special la corporatiști și la cum se îmbracă bărbații când vine vorba de evenimente sociale care solicită purtarea costumului.

Care este principalul atu pentru un stil impecabil într-un mediu al cărui dress code este “suit up”?

Bugetul.

Știu, nu sună deloc artsy sau outside the box, însă item-urile vestimentare bărbatești de calitate costă. Un costum bun necesită o investiție majoră în raport cu un salariu average în România. Este mult mai accesibil pentru noi, femeile, să avem un stil vestimentar corporate corect și en vogue, fără a plăti încă o chirie. Putem să ne jucăm mult mai mult cu stilul office. În timp ce noi putem cu ușurință achiziționa deux-pieces-uri pe care să le putem accesoriza încât să simulăm (dacă nu să emanăm) rafinament, datorită gamei variate – atât în număr, cât și în price range-uri – de boutique-uri fizice și online, bărbații sunt nevoiți să cheltuie câteva zeci de milioane pentru un costum de calitate. Shopping-ul online implică un anumit factor de risc, în ciuda descrierilor complete care însoțesc fotografiile cu produsul dorit.

De ce consider achiziționarea online a unui costum risky, comparabilă cu un blind-date? Pentru că e echivalentul găsirii unei neveste pe Tinder. Pentru un costum care să-ți ofere look-ul acela powerful ai nevoie de un consilier care să te măsoare from head to toe; conceptul de custom made nu a luat amploare datorită surplusului de bani, ci din cauza nevoii de a “da bine” și e aproape la fel de old-school ca cea mai veche meserie din lume. Trupurile masculine sunt mult mai variate în formă decât cele feminine, mai ales când vine vorba de dimensiunile unui costum, aici mă refer la lungimea sacoului și a pantalonului, la distanțele rever-umăr, la designul reverului, detalii la care bărbații “neinstruiți” dau chix.

SIZE MATTERS

Dimensiunea este detaliul “cheie” pentru un look impecabil. Poți purta un costum pricy, însă dacă e cu mai mult de 2 cm mai lat în umăr decât te-a înzestrat Dumnezeu sau sala, se vede. Cel mai clasic epic fail în materie de vestimentație la bărbați îl poți seziza și tu la următoarea întâlnire pentru un viitor proiect, la următoarea petrecere corporate sau la vreo nuntă: lungimea brațelor costumului și lungimea pantalonului. Orice obiect vestimentar are șansă de a arăta bine dacă dimensiunea respectă proporțiile corpului tău. Aici mă refer strict la stilul vestimentar office, dacă vorbim de street-style, sunt IN pentru un pulover oversized, atât la femei cât și la bărbați, sau de aerul I don’t give a f*** denotat de femei, skinny sau bootylicious, care poartă with guts și onoare the boyfriend jeans.

OPTICA DE BUN SIMȚ

Am remarcat că mulți bărbați neglijează un aspect important al sacoului: reverele. Lățimea reverului decide lațimea cravatei, un rever foarte lat cu o cravată slim e ca Oana Roman purtând leggings.  

TIMELESS

Citisem un articol în revista GQ despre 10 stiluri de costume care nu se vor demoda niciodată, printre care costumul din trei piese, costumul în carouri, costumul navy-blue, costumul cu două rânduri de nasturi, smochingul, costumul casual, costumul gri, costumul în dungi, costumul de culoarea cărbunelui și costumul de in.

ANDRADA GACHE

Ca și design, am remarcat la bărbații din România două stiluri predominante, dar combinate nefericit. O delimitare clară între aceste două stiluri ar putea fi:

Stilul clasic: un rever mai lat, potrivit oamenilor trecuți de 40 de ani deoarece este mult mai permisiv pentru o siluetă mai plinuță. Acestui stil i se potrivește o cravată lată, direct proporțională cu dimensiunea reverului acestuia. Costumele de acest tip descoperă mai puțin din suprafața pieptului, acestea având de obicei trei nasturi; așadar, dacă exercițiile fizice nu-și au locul în agenda ta, optează pentru acest tip de costum și încetează să-ți mai expui pieptul, chiar dacă porți cămașă, căci ai trecut de vârsta lui Superman.

Stilul modern, consacrat de casele de modă italienești: acesta presupune revere înguste și implicit o cravată slim. Acest tip de costume au în general doi nasturi, adoptă-l dacă ești fericitul posesor al unei siluete slim-fit. Evită pantofii cu aspect prea lunguieț, dacă nu vrei să arăți ca un clown texan. Costumul cambrat pe corp atrage cel mai ușor atenția asupra unui pantof nepotrivit, design-ul ascuțit și lunguieț nu intră în armonie cu un trup mărimea S. Încearcă o formă a pantofului ușor rotunjită.

TRICK ME

Personal nu mă interesează ce porți atâta timp cât reușești să-mi atragi atenția cu ce spui și faci. Chimia pe care o ai cu un bărbat îți modifică percepția și implicit imaginea despre el, and that’s fucking amazing! Și imaginea aia se numește carismă – must-have-ul oricărui bărbat.

 Andrada Gache

Designer @ CRACK

https://www.facebook.com/CRACKBYANDRADAGACHE

Use your Facebook account to comment:

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.