PRIN OCHII LOR feat. Virgilia Virjoghe

Share on Facebook179Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn2

Un stil personal de excepţie, clasa şi rafinamentul vestimentar, nu au nicio legătură cu brandul pe care îl purtăm. Poate că hainele nu definesc dimensiunea succesului, dar un stil vestimentar aparte şi în concordanță cu cerințele cotidiene şi jobul pe care îl avem, va fi “cheie” în traiectoria succesului nostru. Americanii au spus foarte bine: “Îmbracă-te pentru jobul pe care îl vrei, nu pentru cel pe care îl ai”.

În contextul în care vorbim de vestimentația la bărbați, sunt câteva elemente care îmi atrag atenția imediat! Tunsoarea, pantofii, ceasul şi felul în care hainele sunt croite. Un bărbat poate fi chic într-o pereche de blugi Levi’s cu o croială clasică şi un tricou, sau poate fi excepțional într-un costum Armani, Dior sau chiar Zara(brandurile low-end au devenit competitive în ultimii ani şi oferă produse de calitate cu o croiala bună). În acelaşi timp, poate fi unic într-o pereche de pantaloni de piele Saint Laurent cu un pulover negru pe gât şi un sacou elegant. Nu depinde de ceea ce poartă, ci de cum poartă hainele. Un lucru pe care îl observ imediat este măsura. Văd mulți bărbați purtând haine mult mai mari decât mărimea lor de facto. Umeri exagerați la sacouri, pantaloni prea largi sau prea scurți. Pantalonii țigaretă, câțiva centimetri deasupra gleznei, sunt minunați dacă persoana este foarte suplă, înaltă şi poartă șosete cu un caracter unic sau chiar fără șosete. Dar un pantalon clasic de costum prea scurt este total neelegant şi va crea impresia ca bărbatul este mai scund decât este de fapt în realitate.

Bărbații trebuie să investească într-o tunsoare bună. Un păr dezordonat nu va da bine. Poate dacă ești un rock star sau un artist sau dacă ai un stil personal aparte şi părul lung este în concordanță cu o personalitate flamboaiantă; atunci lucrurile se schimbă.

Ceasul. Este foarte important ca un bărbat să investească într-un ceas de calitate. Personal nu îmi plac cerceii, lanțurile şi brățările – doar dacă este o brățara de metal cu un caracter aparte sau un inel avant-garde – in general bijuteriile sau cuff-ul de piele de la Hermès sunt perfecte. Ca şi accesorii, îmi plac eșarfele de mătase purtate în loc de cravată – preferatele mele sunt de la casa de modă Tom Ford.

Pantofii. Un pantof clasic, elegant, va crea impresie. Pantofii prea ascuțiți, alungiţi, arată ridicol. Apreciez un loafer sau un pantof în culori extravagante – italienii sunt faimoși în a-i crea la un nivel elegant. DA pentru un pantof burgundy, forest green sau roșu victorian cu o şosetă interesantă sau loafers de catifea pe piciorul gol – exemplu Dolce & Gabbana în acest sezon – catifeaua este brodată cu motive siciliene – impecabil!

Bărbații mei preferați în termeni de stil sunt: Tom Ford – designer, Georgios Tsar – Director pe reţeaua internaţională Hermès, Karl Lagerfeld- designer, Emil Montenegro – model, Andre Balasz- om de afaceri, Vladimir Roitfeld – curator de artă, Johannes Huebl – model. Acești bărbați au un stil impecabil, dar ceea ce îi face cu adevărat deosebiți este stilul de a aborda o conversaţie, clasa, rafinamentul şi candoarea sufletească. Un bărbat impecabil este rezultatul combinaţiei tuturor acestor factori.

Case de modă preferate pentru bărbați: Tom Ford, Dior, Armani, Brunello Cuccinelli, Saint Laurent, Etro, Dolce & Gabbana. Din domeniul low-end îmi plac Zara şi H&M.

În continuare voi prezenta câteva sugestii pentru bărbați: cum să arate excepțional pentru diferite ocazii. L-am ales ca exemplu pe Emil Montenegro – un model din Balcani cu care m-am împrietenit în urma unor conversații pe social media. El este elegant la orice oră din zi, fie că poartă un trening sau un costum. Stilul nu se poate cumpăra cu bani, ci este înnăscut sau cultivat.

emil montenegro virgilia virjoghe stil masculin the essence of style

În aceste poze, Emil este îmbrăcat sport pentru sezonul de iarnă. Detaliile sunt importante: ochelarii aviator Ray Ban sunt superbi – ușor excentrici fiind argintii, dar versatili – pot fi purtați cu un costum sau blugi. O investiție bună, pentru că merg cu orice tip de vestimentaţie. Adidașii roșii sunt minunați – foarte chic. Dacă nu vă place culoarea, puteți opta pentru negru. Din nou un accesoriu care poate fi purtat cu blugi sau pantaloni de trening. În varianta de piele lăcuită merg şi cu un costum, dar, evident, fără cravată.

 ♠

emil montenegro virgilia virjoghe stil masculin the essence of style

Aici Emil abordează un stil casual elegant. Observaţi frumosul contrast dintre cămașa albă ușor deschisă şi geaca sport. Un fular este accesoriul perfect – „tres chic” pentru excursia lui la Paris. Adidașii cu bordură albă adaugă un plus de stil şi eleganţă. Emil are 1.85 m şi acești blugi îi vin ca turnați, dar aş vrea să adaug că un blug foarte închis la culoare va fi flatant şi pentru un bărbat mai scund.

emil montenegro virgilia virjoghe stil masculin the essence of style

emil montenegro virgilia virjoghe stil masculin the essence of style

În sfârşit, am ajuns la ținuta elegantă. În prima poză avem o cămașă albă de foarte bună calitate. Pantalonii au o croială “europeană”, cum spunem noi aici, la New York. Sunt mai degrabă pe linia piciorului, dar nu foarte strâmți. Un pantalon prea strâmt este tabu în ceea ce mă privește, dar excepţie ar putea face un pantalon de tip „skinny jeans”. Dacă sunteţi supli poate fi o alegere bună. Jacheta de costum este purtată pe umeri – un trend care câștigă din ce în ce mai mult teren atât la femei, cât şi la bărbați. Sunt un mare fan al bretelelor. Se potrivesc atât la un costum elegant, cât şi la o ținută modernă, cum se vede în poză. Accentul aparte este “the pocket square” în alb, care completează perfect cămașa. La această ținută recomand loafers de catifea neagră, pe piciorul gol. În ultima poză avem o ținută mai relaxată, dar elegantă. Observați bluza de bumbac cu mânecă lungă sub sacoul pastel – una dintre combinațiile mele preferate. Tricoul nu este prea strâmt, iar paltonul are o croială lejeră. Nota 10 pentru batista în culorile pământului.

Adăugați o tunsoare impecabilă ca a lui Emil şi acum mergeți şi cuceriți lumea – cu aceste ținute aveți potențialul să vă atingeți ținta! Şi nu uitaţi să trataţi doamnele cu o curtoazie desăvârşită şi respect– veţi fi într-adevăr de nota 10!

 Virgilia S. Virjoghe

CEO and Creative Director at VVS Styles, Image consulting company, New York

 

Use your Facebook account to comment:

Leave a Reply

Or
Please use your real name instead of you company name or keyword spam.